top of page

Dansen som Sjoko Gründer!

Lage sjokolade er en ting. Det kom veldig fort og naturlig for meg. Alltid jobbet og hvert en busy bee i verden, fulgt ordre. Aldri tenkt hva annet rundt skal kunne og lære på denne livets reise. Og det var jo derfor jeg startet denne reisen. For å skape, lære og ha det gøy!

Var jeg forberedt? Absolutt ikke!!!


Lærepenge nummer 1!


Du må tåle prøve og feile konstant! Ok så ingen salg kom så naturlig som forventet. Kan jeg komme en fot innenfor et sted? Hvem kontakter jeg for å bli med på det her? Åja, jeg må oppfylle visse krav her for dette stedet. Min største utfordring foreløpig er vel regnskap, sette den shiten i ¨riktig¨ system. Ta vare på kvitteringer. Oh shit, her gikk en faktura over fristen på grunn av integrasjonen fungerte litt annerledes med denne banken enn andre. Oh shit, nettbetalingen kompliserer alt av system har satt opp. Regnskapsføreren min som rådgiver sier jeg gjør det bra, selv om hun rydder opp kanskje 50% av mine forsøk.

Takk for du finnes sier jeg bare!


Nummer 2?!


Konstant ekspanderer komfortsonen min. Stikke hodet frem har aldri hvert min forte. Min egen stemme var min verste fiende i lang tid. Fortid som en sjenert og introvert. Sjenert til jeg ble trygg på hvem jeg hadde rundt meg. Fortsatt en del av meg, men ikke like stor grad. Før gründer reisen ble jeg min egen bestevenn. Lærte meg å ta vare på meg selv. Våge å ta valg for meg selv, og observere hva jeg tenker og sier om meg selv. Høres ut som blitt verdens største ego, men samtidig ønsker jeg fortsatt at alle andre rundt meg skal ha det bra. Ikke misforstå. Den delen av ¨Lisemor¨ er ikke borte. For når du er gründer må du vite hva du vil være og hvor du vil gå. Det fungerer ikke lenger å danse etter andre. Det synet er forandret. Nå skal jeg danse med og sammen alle rundt meg. Velkommen skal du være, om enn bare for liten sjokoladebit.


Nummer 3!


Spørre spørsmål?!! Denne hadde jeg allerede lært, men jo dypere jeg graver flere popper opp. Ingen spørsmål er for dumme i min verden. Å våge å spørre de også krever jo sitt. I starten hadde jeg null kunnskap om markedsføring. Takket være flere hoder og kontakter, litt spørsmål, kan jeg litt mer! Hvordan fungerer de forskjellige plattformene? Hva er jobben til en markedsfører? Hva kan jeg gi av verdi til mine kunder og alle andre rundt meg? Å ha baller nok til å si: Jeg aner ikke, dette tema kan jeg ikke! Kan du forklare til meg så jeg kan gi deg det du trenger av meg som leder, samarbeidspartner eller serviceperson? For ønsker jo å skape et miljø og sted der alle trives, løfter hverandre opp og vokser!


En ting er sikkert! Sjokolade kan jeg, og mer læres og utvikles. Flere utfordringer og salater å tråkke i venter. Puslespill å legge, finne mine riktige biter.


Tar livet som en lek den dag i dag.


Være meg selv og danse igjennom min egen sjoko dans!

65 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page