top of page

Første steg mot en søt drøm

Oppdatert: 29. nov. 2021

En liten drøm, lenge ruget på. Starte eget. Hva stoppet meg så lenge?


På skolen hadde jeg allerede en drøm å starte for meg selv. Det er omtrent 10 år siden. Ut i læretiden fikk jeg en realitet sjekk der jeg måtte stå 80% av egen læring. Stoppet ikke meg, fordi jeg elsket faget som konditor. Det handlet ikke bare om å lage fantastiske kaker og pynte cupcakes. Mye handlet om lære om rengjøring, rutiner og hardt arbeid. Høysesongene ga lange arbeidsdager, vente på klarsignaler fra servitører og korte ord mellom arbeidspartnere. Lønnen er dårlig og føttene verket. Gevinsten å se et barn være i ekstase over litt gele på julebord var verdt det.


Ekspanderte min kunnskap og felt videre som baker. Oppleve og lære at deig virkelig var levende! Gode kollegaer som virkelig satt på god kunnskap og lidenskap smittet over. Surdeig og wienerdeig ble gøy. Alltid hatt god lidenskap for håndarbeid. Lage produkter med minst mulig tilsetningsstoffer. Tenk å lage et brød med bare mel, vann og salt! Så noen år som baker ble det. Opplevd jobbe nattevakter, systemer som ikke fungerte, men også trygge romslige kollegaer. Hvem er bedre å støtte seg til når ryggen sier ifra, ''nå må du ha hjelp!''


Tatt ansvar for egen kropp og helse, snu kosthold og aktivitet. Gitt meg nytt pågangsmot og vilje. Hvem vil jeg være? Nå lurer en fot seg mot egen drøm. Hva vil jeg elske å skape?!


Råvarer og utstyr er handlet. Første start test er gjort. Hvilken smaker vil mine kunder elske?

Noen klassikere er jo salt karamell. kommer definitivt være med i den faste utvalget. Så min drøm, å skape et sted for læring. Et sted for opplevelse. Et sted for undring. Kanskje ingen mester, men elsker å utforske smaker! Sjokolade har alltid fasinert meg. Min reise igjennom form, farger og smak. Vil du se og smake? Lære? Tiden vil vise!

Mørk callebaut sjokolade 53%, fylt med pralintrøffel smaksatt med kanel, anis, nellik, ingefær og pepper. Ideen var å skape en pepperkake konfekt. Havnet ikke helt der, men fortsatt god!


90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page